Jubileumbanken zijn ook elders in trek en wel als herinneringsbanken in Medemblik

Op dinsdag 11 oktober 2016 is het convenant voor de plaatsing van zeven zitbanken oftewel Herinneringsbanken in het wandelgebied in de gemeente Medemblik ondertekend door de wethouder J. Fit van de gemeente Medemblik, Rob Metselaar president van de Lions Club Opmeer en mevr. C. Klos van de Prinsenstichting.

Het initiatief tot het plaatsen van Herinneringsbanken in wandelgebieden is vorig jaar genomen door de Lions Club Opmeer t.g.v. hun 25 jarig bestaan. De Lions Club heeft samen met zeven sponsors inmiddels acht Herinneringsbanken geplaatst in het wandelgebied in de gemeente Opmeer.

De Herinneringsbanken zijn gemaakt door de cliënten van de Prinsenstichting die gehuisvest zijn in de zorgboerderij ‘Aart Grootes’ die naast het Rundveemuseum in Aartswoud staat.

Na het succes in Opmeer heeft de Lions Club dit onder de aandacht gebracht van andere gemeenten hetgeen nu geleid heeft tot het plaatsen van deze zeven Herinneringsbanken in het wandelgebied van deze gemeente. In de rugleuning van het Herinneringsbanken prijkt de gelaserde tekst: 1990 Lions Club Opmeer 2015; Geschonken door ...., gevolgd door de naam van een van de sponsors.

De sponsors van deze Herinneringsbanken zijn: Aannemersbedrijf Feld Nibbixwoud; Rolan Robotics Zwaag; Bestsellers.eu Zwaag; Lions Club Hoorn en Amigos Colombianos uit Opmeer. Daarnaast heeft de gemeente Medemblik twee Herinneringsbanken besteld.

Na het ondertekenen van het convenant reed het gezelschap naar Zwaagdijk waar langs het Leekerpad, pal naast het reviertje de Cromme Leek, de eerste gesponsorde Herinneringsbank in de gemeente Medemblik, gesponsord door Aannemersbedrijf Feld, werd onthuld. 

Door de Prinsenstichting zijn ook nog vijf Herinneringsbanken geleverd aan andere opdrachtgevers waarmede het totaal aantal Herinneringsbanken op 20 stuks komt.

In dit geval zijn de meeste Herinneringsbanken gesponsord door bedrijven en organisaties. 
De Herinneringsbanken kunnen ook geschonken worden ter herinnering aan iemand, bijv. overleden ouders, of zoals in de stad Medemblik ter herinnering aan  een overleden vrijwilligster, mevrouw Corrie Dekker.

Wilt u een ook een Herinneringsbank sponsoren? Dat is mogelijk. De Herinneringsbanken kunnen op bestelling worden gemaakt. Indien u daarover meer informatie wilt, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Lionsclub Opmeer schenkt zes 'jubileumbanken'

Vanwege haar zilveren jubileum in 2015 heeft de Lionsclub Opmeer, in samenwerking met de gemeente Opmeer, De Prinsenstichting en het Rundveemuseum, zes mooie, solide houten banken gemaakt. De feestelijke ondertekening van het samenwerkingsconvenant tussen deze vier partijen heeft plaatsgevonden op donderdag 21 mei 2015 in het Rundveemuseum Aat Grootes te Aartswoud.

Wethouder Elly Deutekom heeft het eerste bankje geplaatst bij het ‘Blôte Bienepad’ en een toast uitgebracht op het 'bankenproject' met een glaasje van het smakelijke ‘Blôte Bienebitter’. Het bijzondere van het project is dat de zes houten jublieumbanken gemaakt zijn door cliënten met een verstandelijke beperking, die verbonden zijn aan de Prinsenstichting en werken in het Rundveemuseum.

De overige bankjes zijn gedurende de maanden mei en juni geplaatst langs een wandelroute in de gemeente Opmeer.

Op de rugleuning van het bankje prijkt de gelaserde tekst 1990 Lionsclub Opmeer 2015; Gesponsord door ...., gevolgd door de naam van een de zes sponsoren: Aannemersbedrijf DEKX, De Prinsenstichting, Tillemans Tailors, Laserbedrijf Goedhart, Firma Compier, Lionsclub Opmeer, Schildersbedrijf Frans Maas en winkel Bai Alie. De laatste twee bankjes zijn latere besteld en dat mag zo doorgaan!

Het symbolische laatste bankje werd op 13 juni 2015 geplaatst. Op deze dag werd namelijk het 25-jarige jubileum van de Lions Club Opmeer gevierd. Daarna is het project overgedragen aan de medewerkers van het Rundveemuseum. In de loop van 2016 is het project Herinneringsbanken ook uitgerold in de gemeente Medemblik.Deze banken kunnen niet alleen gesponsord worden door het bedrijfsleven, maar ook als herinnering aan bijvoorbeeld een overleden familielid of een jubileum etc. 

Wilt u een ook Herinneringsbank sponsoren? Dat is mogelijk. De Herinneringsbanken kunnen op bestelling gemaakt worden. De kostprijs incl. plaatsing bedraagt ongeveer € 450. Meer informatie is verkrijgbaar bij het Rundveemuseum in Aartswoud (N-H). http://www.rundveemuseum.nl

Hier staan ze dan:

 

En hier staan nieuwe bestellingen klaar voor aflevering