Via onderstaande link naar het inschrijfformulier kunt u zich samen met uw teamgenoot aanmelden voor deelname aan de West-Friesland Rally 2022 van 30 april en 1 mei 2022.

Deelnamekosten bedragen € 333,00 per equipe van 2 personen. Uw deelname is geldig ná overmaking van € 125,00 op rekeningnummer NL50RABO0350764832 t.n.v. Lions Opmeer-Medemblik met vermelding: Rally 2022. Bij eventueel afmelden na 1 maart 2022 vindt geen restitutie van deze aanbetaling plaats. 

Naar registratieformulier Lions West-Friesland Rally 2022

Informatie over de startlocatie volgt later.

Door corona kon onze rally in 2020 en 2021 niet door gaan, maar in 2022 zijn we er weer. Nog even geduld voordat het 30 april is. We willen ons enthousiasme echter nu al delen. We zijn volop bezig met de organisatie van de rally. Het doel is iedereen een leuk avontuur te laten beleven. Zowel de wat meer ervaren rallyrijder als de beginners komen aan hun trekken in ieders eigen uitdagende route. Plezier is het thema. We luisteren op de eerste avond graag naar uw ervaringen.

Dag 1

De aanlooproute brengt u naar automuseum Metropole in Druten. Na een rondleiding starten we daar de echte rally. De route brengt ons via Berg en Dal en een stukje Duitsland naar de mooie provincie Limburg. De route is te volgen op kaarten (samengebracht in het routeboek) die u van de organisatie ontvangt. Hard rijden is niet nodig en wordt ontraden. Geniet van de tocht en let goed op!

Er is zowel een route voor beginnende rallyrijders als één voor meer gevorderden. We willen het immers spannend en aantrekkelijk maken voor iedereen. Bij beide wordt gewerkt met kaart-lees systemen, waarbij we de te volgen route voor gevorderden moeilijker maken. Voor beide routes geldt dat het een mooie tocht wordt met prachtige natuur, dorpjes en landweggetjes.

Via kleine weggetjes en af en toe een provinciale weg maken we kennis met het landschap. Natuurlijk laten we de Maas niet links liggen en zullen we van deze oude meanderende rivier stukken in het zicht krijgen. Dan naderen we Zuid-Limburg en merken al de kleine hoogteverschillen. De eerste heuvels dienen zich aan. Het lijkt wel het buitenland. Dat geldt zeker voor de 2e dag.

Op zaterdag finishen we in het zuiden. Tijdens en na de gezellige maaltijd hebben we tijd om onze eerste ervaringen van die dag te delen. We proberen iedereen in het zelfde hotel onder te brengen. Mogelijk dat we voor latere inschrijvers een hotel in de omgeving moeten boeken.

Dag 2

Na een goed ontbijt gaan we weer op weg en verkennen het echte heuvelland. België zullen we daarbij zeker niet vergeten. Let op de verscholen kasteeltjes en prachtige weggetjes! Als we het zuidelijkste puntje van de route hebben gehad, zetten we koers richting Eindhoven.

In de omgeving van Eindhoven zullen we gezamenlijk de lunch gebruiken en de winnaars bekend maken. Daarna is het afscheid nemen en huiswaarts keren. En… uitkijken naar de nieuwe tocht in 2023!

Alvast wat praktische informatie:

  • De inschrijfprijs is 333 euro per equipe. Daarin zijn de kosten voor deelname, het routeboek, het schild voor op de auto, de prijzen, de lunches, het diner en de overnachting inbegrepen.
  • Na inschrijving dient u een aanbetaling van 125 euro te doen op rekeningnummer NL50RABO 0350764832 t.n.v. Lions Opmeer-Medemblik met vermelding van Rally 2022. Pas na deze aanbetaling is uw inschrijving definitief.
  • We hopen natuurlijk op uw komst. Maar mocht u zich genoodzaakt zien om te annuleren ná 1 maart 2022 dan vindt er geen terugbetaling van de aanbetaling plaats.
  • In de vermelde prijs van het arrangement zit een overnachting in een 2 persoonskamer. Voor overnachten in aparte kamers geldt een meerprijs. Neem daarvoor contact met ons op. 
  • Ook bij meer inzittenden per equipe worden extra kosten in rekening gebruikt. Ook daarover graag vooraf contact.
  • De eerste startplaats is in Wognum.
  • Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met His Wilms via mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0651258497.

Let op! Deze informatie wordt in de komende tijd regelmatig geactualiseerd en aangevuld, zonder de route bekend te maken. Controleer dus regelmatig de website.

De organisatie behoudt zich het recht voor om de geplande rally bij onvoldoende deelname  af te gelasten. Hetzelfde geldt voor het geval maatregelen vanuit de overheid een goede en veilige organisatie van deze rally onmogelijk maken.

 

Zomerrit 1

Komt uw klassieker niet meer uit de garage?  
Probeer eens een route van de Westfrieslandrally of Willemsrally te rijden!

Door de maatregelen rond het coronavirus heeft de rallycommissie de rally van 19 april j.l. moeten verplaatsen naar een latere datum. De voorjaarsrit is dus helaas vervallen. Maar dat betekent niet dat uw klassieke of hobby-auto binnen moet blijven met dit prachtige zomerweer. De Wegenwacht adviseert één keer per week met uw auto te rijden, dus waarom zou u van de nood niet een deugd maken.

De rallycommissie biedt u een prachtig traject van een halve dag aan om te rijden. Start is voor gebouw 66 op Willemsoord in Den Helder.
Waar het eindpunt is houden we nog even geheim!
Trek er dus gerust op uit, want veel wegen zijn nu lekker rustig. Maar ga niet allemaal tegelijk op pad en vermijd drukke plaatsen. Hou tijdens een stop onderweg voldoende afstand tot anderen (1,5 meter) en volg altijd de aanwijzingen op die de overheden verstrekken. 

Veel plezier tijdens uw eigen zomerrit nummer 1!


De oplossing kunt u opsturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Wil je de volgende afbeelding afdrukken, klik er dan op voor een PDF-versie:
 
 

LAATSTE NIEUWS WF-Rally 2020

De jaarlijkse editie van de West-Friesland Rally* die op 19 april zou worden verreden is vanwege de coronacrisis afgelast en wordt verplaatst naar het najaar.


We gaan er in het najaar, als het Corona-drama hopelijk achter ons ligt, een feestje van maken!
We houden u op de hoogte. Iedereen sterkte en gezondheid gewenst!


Beste Rallyliefhebbers,

Er is nog een onduidelijkheid geslopen in de 2 categorieën waarin deelgenomen kan worden. Vandaar hier nog even de precieze uitleg:

Er wordt gereden in 2 klassen en wel Sportklasse met historische auto’s (tot en met 1979) en Tourklasse, auto’s die ouder en jonger zijn.

Het is dus niet mogelijk met een snelle hedendaagse auto in de sportklasse te rijden. Dat vereist ervaring die juist mensen met oudere auto’s die vaker rally’s hebben gereden hebben opgedaan. Het is geen wedstrijd!