Hieronder een greep uit de diverse leuke en interessante evenementen, excursies en uitjes die we regelmatig organiseren. Het maakt ons lidmaatschap extra boeiend...

HGG is een fascinerend bedrijf dat met 3-D profilering driedimensionale vormen minmetalen buizen, balken en andere profielen maakt. Hiermee maken zij internationaal furore en bieden hoogopgeleiden mooi werk in West-Friesland.

Lions Club Opmeer mocht hier 15 november 2018 een kijkje nemen en laten jou meekijken.......

 

Beste Lionsvrienden en vriendinnen,

 
Het Lionsjaar 2017-2018 gaan we op zondag 24 juni vanaf 13.30 uur afsluiten met een ongedwongen samenzijn bij De Dres in Nibbixwoud.
 Adres: LANGE DRES 1, 1688BE NIBBIXWOUD
 
 
We starten met koffie/thee. Dan maken we een mooi ritje door West-Friesland en keren rond 16.00 uur terug bij De Dres voor een drankje en daarna om 17.00 uur een BBQ.
 
Voor de koffie/thee en de BBQ hebben we een prijs van € 20 per persoon afgesproken. De drankjes zijn daarbij niet ingesloten, dus ook voor eigen rekening.
 
We rekenen op een grote opkomst.
Laat even weten of je komt en met hoeveel personen (voor zaterdag 23 juni).
 
Met vriendelijke Lionsgroeten
Namens het bestuur
 
Marcel en His

Op donderdag 5 april hadden wij drie Madeliefjes te gast. Zij zijn een piepkleine organisatie die een stukje van het gat, dat de Zonnebloem heeft geslagen, opvult. Met 12 vrijwilliger gaan zij 12 mensen met een (zware) handicap een onvergetelijke vakantie bezorgen. Lions Club Opmeer steunt dit sympathieke initiatief met een donatie van €250. Zij waren hier zeer verguld mee. Zie foto's

 

 

Deze voorstelling is uitgesteld tot later.

Unieke avond met de artiesten van 'Het Uur van Jaantje' in 't Kerkhuys.

Donderdag 29 maart, 20.00 uur is er in Muziektheater 't Kerkhuys Spanbroek een prachtige éénmalige voorstelling van Amuze, bekend van 'Het uur van Jaantje'. Marianne Koelemeijer (zang), Miranda Dekker (piano en zang) & Peter Molenaar (gitaar en zang) komen met een uniek avondvullend programma met het thema 'Help!'.

Met prachtige verhalen, liedjes en teksten verwonderen ze zich over dit thema en raken ook de bezoekers verwonderd en geïnspireerd.

Iedereen is van harte welkom! Deze avond wordt georganiseerd door Lions Club Opmeer. 50% van de netto opbrengst van de avond wordt geschonken aan een goed doel.

Wilt u een avond genieten? Kom dan!

Reserveer dan een plaats a € 10,- via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer info: http://www.kerkhuys.nl/lions-uur-van-jaantje-.html

Adres 't Kerhuys: Spanbroekerweg 37 1715GH Spanbroek

Marleen Deken, P&O / Office manager bij van der Bel geeft ons 18 januari 2018 een uitgebreid kijkje in de keuken van dit stabiele familiebedrijf. In het nieuwgebouwde pand krijgen wij een rondleiding, die bekrachtigt wat zij ons vertelde. De foto's spreken voor zich

 

Teun Koolen, commercieel directeur, één bonk enthousiasme over champignons. Hoe ze (sneller) groeien, hoe je de productieprocessen innoveert, hoe je klanten aan je bindt, hoe je oogsten optimaliseert, hoe.. nou ja, kijk maar naar wat wij op 2 november 2017 zagen:

 

De cliënten van de Prinsenstichting, Kwadijkerpark 4 in Purmerend werken hard, zijn vriendelijk en goedlachs.

Het hele jaar maken en vouwen zij menukaarten en promotiemateriaal voor restaurant Heeleuropa in Purmerend en voor Lions Club Opmeer. Eens per jaar worden zij daarom in de watten gelegd in Heeleuropa met een lunch: tomatensoep en heerlijke sandwiches deze keer. Op 30 oktober 2017 was het de derde keer, dat Lions leden de cliënten ophalen, een ritje met ze maken en ze naar Heeleuropa brengen. Dat noemen we dan vrijwilligerswerk maar het is een uitje voor allemaal. Als dank hielden de cliënten  toespraakjes, steeds onderbroken door: "Toetje! Toetje! Toetje!".   

Enorm respect dwingen de begeleiders af. Superlatieven schieten tekort, maar toch een poging:
-geduldig
-lief
-zorgzaam
-zien alles
-duidelijk

Volgend jaar gaan we weer. En het zou niet verbazen als we dan een toetje krijgen.

 

 

Op initiatief van onze President His Wilms hebben we op donderdag 7 september j.l. voor de eerste keer een bijeenkomst georganiseerd voor onze oud leden. Ook onze oprichter, Mark de Bokx,was erbij. Lees het verslag met foto's van Simon Ruiter. 

verslag van de leuke bijeenkomst

 

Een verslag in beeld van een geslaagde Internationale Jeugddag en de zomerborrel van Lions Club Opmeer:

(klik eventueel op de foto voor een groter beeld)

 

De Lions Internationale Jeugd(uitwisselings)dag op 31 juli 2017 gekoppeld aan de Zomerborrel en Barbeque

De Lions Club Opmeer nodigt zijn leden uit voor het 2e internationale evenement in één maand en de zomerborrel waar we kennis kunnen maken met vele jeugdigen, zowel uit het buitenland als uit Opmeer. We kunnen dan samen nog even wat herinneringen ophalen over het geweldig succesvol verlopen WK Schapendrijven en andere mooie momenten.

 

Op zondag 23 juli worden de 27 internationale jeugdleden (+ 8 jeugdige begeleiders) uit 25 landen op Wieringen ontvangen en welkom geheten. Daarna staat er voor 10 dagen bezoeken aan Lions Clubs in de regio op het programma.

Op maandag 31 juli mogen wij hen ontvangen.  

 

Dagprogramma 31 juli:

10.00 uur ontvangst Gemeentehuis Opmeer

  • welkom burgemeester en uitleg programma (Wiebo en His)
  • Gemeentehuis Opmeer - Klaproos 1, 1716 VS Opmeer

11.00 uur opsplitsen in 2 groepen; bussen worden geregeld

  1. Adriaan Donker Museum en Controversy farm
  2. Workshop Gravity in jeugdhonk

13.00 uur Lunch in jeugdhonk (Lions assisteren met klaarzetten en bedienen)

14.00 uur groepen wisselen en gaan programma van de ochtend volgen

15.30 uur Groep 2 (Gravity) gaat lopend naar De Boet en daarna naar de Camping De Gouwe

16.00 uur Groep 1 gaat naar Kaasboerderij Koopman in De Weere

 

17.00-1730 uur aankomst op Camping De Gouwe: Gouwe 5, 1718 LJ Hoogwoud, Mob: 0651520721

17.30 uur drankje voor de groep, gasten en de Lions Opmeer met partners (zomerborrel)

18.15 uur BBQ verzorgd door de jeugd van Pardoes

20.00 uur Vertrek internationale jeugd naar Wieringen

 

De Lionsleden en hun geliefde partners worden van harte uitgenodigd om onderdelen bij te wonen. Meld dit wel even aan Sam of His, zodat we weten met hoeveel we waar komen.

Bovendien geldt de uitnodiging voor een ieder met partner voor de Zomerborrel en BBQ.

Aanmelden hiervoor bij His uiterlijk donderdag 27 juli in verband met de voorraad drank en eten.

 

Namens de organisatie:

Wiebo Beenen, Sam, His en de programmacommissie: Harry, Joop, Jan K. en Marcel

 

Op 11 mei 2017 waren we op bezoek bij Kuin houtbewerking bv in Hoogwoud  http://www.kuinhoutbewerking.nl/

Vader en zoon Kuin hebben ons rondgeleid langs de geavanceerde houtbewerkingsmachines waarmee ramen, deuren, kozijnen en kasten op maat gemaakt worden.

Een excursie waar de liefde voor het vak en het vakmanschap duidelijk naar voren kwam. De beelden spreken voor zich...

 

 

 

 

 

 

Actief, gezellig en informatief was op 16 maart deze geweldige proeverij voor onze leden en haar nog-niet-Lions gasten. 

Tussen het koken door bekeken we molen de Lastdrager met de ambitieuze molenaar Kees Bakker, die hem weer echt wil laten functioneren. Na het eten gaf Sjaak Pronk een verslag van zijn studie naar innovatieve ondernemers in Medemblik. 

Ben Demmers, een fascinerende man, selfmade, creatief, vakmanschap, technisch, commercieel en blote omvang met de groten der aarde. 

Het was weer een geweldige excursie met persoonlijke uitleg, demonstratie, een drankje met een versnapering. Inspirerend en leerzaam. 

 

 

 

 

Op 17 november 2016 waren we op bezoek bij Sneeboer & Zn. in Bovenkarspel: https://www.sneeboer.com/nl/

Een fascinerende excursie van ouderwets vakmanschap, handwerk en prachtige op gebruik afgestemde producten. De beelden spreken voor zich:

  

 

 

.

 

Op donderdag 3 november 2016 hebben we het Trammuseum Hoorn bezocht. Daar hielden we de Vroege Vergadering en kregen we een rondleiding met gids in de museumwerkplaats. Een mooie alternatieve locatie om bij elkaar te komen en bovendien informatief en een gezellig.


 

Nederlands Kolfkampioen Louis Schilder, geeft ons een kolfclinic op 22 oktober 2016. Leuk en leerzaam!